IPB

Dobrodošao Gost ( Prijavi Se | Registracija )

Reply to this topicStart new topic
Pileće faširane šnicle
mamajac
post Jul 18 2010, 07:24 PM
Post #1

Advanced Member

Grupa: Honorable Members
Registrovan/a: 30-January 10
Korisnik br: 72

Pravila sam svašta od pilećeg mlevenog mesa, i ćevape, i karadjordjevu, i neke batačiće, i polpete... Sve to se pravi od sirovog pilećeg mlevenog mesa, sve je to lepo. Ali ovo je LEPŠE wink.gif Ove šniclice se prave od kuvane piletine, i sočne su jaaaako.

Sastojci:
1 kom. pilećih grudi, oko 400-500 g
1 tikvica, oko 400-500 g
1 jaje
sredina starog hleba, oko 50 g
50 ml mleka
1 kašika prezli
so
biber
peršun
ulje

Postupak:
1. Tikvicu izrendisati na sitno rende, dodati pola kašičice soli, ostaviti da pusti vodu. Sredinu hleba namočiti mlekom, ostaviti sa strane.
2. Za to vreme skuvati pileće grudi. Skinuti belo meso, pa iseckati na naj-najsitnije komadiće.
3. U dublji sud staviti iseckano meso, ocedjene tikvice, jaje, namočen hleb, pa začine, so, biber, peršun. Izmešati dobro. Dodati kašiku prezli, ako deluje mnogo čorbasto. Smesa treba da je meka.

4. Oblikovati manje šnicle debljine prsta, i uvaljati u brašno. Pržiti na srednjoj temperaturi, na ulju koga ima dovoljno da doseže do polovine visine šnicli.

Vreme prženja je oko pet minuta sa svake strane, ili dok šnicle ne porumene. Brzo su gotove, jer je meso već kuvano i nema šta puno da se čeka. Od ove mere dobiće se oko 12 manjih šnicli.
Go to the top of the page

+Quote Post
pcdade
post Jul 19 2010, 02:00 PM
Post #2

Advanced Member

Registrovan/a: 2-June 09
Od: Novi Beograd
Korisnik br: 7

Majče, baš je lepo PONOVO te videti na forumu.

Ove ćufte su jako slične nečemu što sam ja pravio pre desetak dana. Razlika je samo u tome da sam ja umesto starog hleba, koristio mlad sir. I to u jednakim srazmerama. 400 gr belog mesa (kuvanog pa samlevenog), 400 gr. tikvica (narendane posoljene i isceđene) i 400 gr. mladog sira (izmiksiranog sa 1 jajetom)

Ja sam pravio isto tako neke spljoštene ćufte (polpete) ali sam ih uvaljao u prezlu, i pržio isto kao ti. Mislim da su te dve varijante po ukusu gotovo autetične, jer u mojima se osećalo najviše belo meso, pomalo i tikvice, a sir je bio stvarno mlad i blag, pa se nije osećao ni malo. Bolje da sam stavio bar malo SJENIČKOG ili tako nekog jakog, mislim da bi dobio bolji ugođaj u ustima, mada je i ovako bilo FANTASTIČNO.

Uzgred, kad smo već ponovo na FORUMU, a leto je... HOĆEŠ DA PRAVIMO SLADOLED!

+Quote Post
Boki (BeCook)
post Jul 19 2010, 08:03 PM
Post #3

Administrator

Grupa: Root Admin
Registrovan/a: 28-March 09
Korisnik br: 1

Hvala Majo na receptu! smile.gif

+Quote Post
mamajac
post Jul 19 2010, 08:12 PM
Post #4

Advanced Member

Boki, nema na cemu smile.gif

Dade, cuj, hocu li da pravimo sladoled!? Pa sta bih inace radila? smile.gif
Salim se, HOCU, naravno, upravo sam u potrazi za receptom koji ce mi u kucnim uslovima dati sladoled koji ne lici na kamenicu kad ga izvadim iz friza, i jos usput kad bi mogao da bude ukusa kao poslasticarski, bilo bi extra. Hoces da nacnes temu?

+Quote Post
pcdade
post Jul 20 2010, 08:21 AM
Post #5

Advanced Member

Registrovan/a: 2-June 09
Od: Novi Beograd
Korisnik br: 7

Mogu ja Majče da načnem temu (hoću da kažem UMEM), ali vidiš i sama kolke sam ja TEME načeo na forumu...pa ništa. Bolje da ti to uradiš, nekako imam utisak da će nam tada možda još neko priteći u pomoć, a mislim da će nam POMOĆ stvarno trebati. Obimno je sve to, slažem se da bi naš krajnji cilj morao da bude SLADOLED KAO IZ POSLASTIČARNICE. Ali ne oni instant sladoledi koje su Italijani doveli do savršenstva, nego ona starinska varijanta koju je pravio PELIVAN u Beogradu ili tako neki fenomenalni ukus iz prošlog veka smile.gif

Dobro de, znam da nisi probala ništa iz prošlog vega, ali valjda znaš kako SLADOLED TREBA DA IZGLEDA.

Ne znaš? E pa otvori temu, pa ću ti OBJASNIM. smile.gif

PS

Video sam, svojevremeno, na TVOM BLOGU jednu tvoju UMETNIČKU sliku sa belim sandalama i kuglom sladoleda...znaš na št mislim. Budi drug pa je stavi na forum, mislim da tema zaslužuje jednu takvu FENOMENALNU sliku. Možda drugi i neće uživati, al mene će obradovati kad god dođem na forum, da malo časkamo smile.gif

+Quote Post
mamajac
post Jul 20 2010, 08:51 AM
Post #6

Advanced Member

QUOTE(pcdade @ Jul 20 2010, 08:21 AM) *
Mogu ja Majče da načnem temu (hoću da kažem UMEM), ali vidiš i sama kolke sam ja TEME načeo na forumu...pa ništa. Bolje da ti to uradiš, nekako imam utisak da će nam tada možda još neko priteći u pomoć, a mislim da će nam POMOĆ stvarno trebati. Obimno je sve to, slažem se da bi naš krajnji cilj morao da bude SLADOLED KAO IZ POSLASTIČARNICE. Ali ne oni instant sladoledi koje su Italijani doveli do savršenstva, nego ona starinska varijanta koju je pravio PELIVAN u Beogradu ili tako neki fenomenalni ukus iz prošlog veka smile.gif

Dobro de, znam da nisi probala ništa iz prošlog vega, ali valjda znaš kako SLADOLED TREBA DA IZGLEDA.

Ne znaš? E pa otvori temu, pa ću ti OBJASNIM. smile.gif

PS

Video sam, svojevremeno, na TVOM BLOGU jednu tvoju UMETNIČKU sliku sa belim sandalama i kuglom sladoleda...znaš na št mislim. Budi drug pa je stavi na forum, mislim da tema zaslužuje jednu takvu FENOMENALNU sliku. Možda drugi i neće uživati, al mene će obradovati kad god dođem na forum, da malo časkamo smile.gif

rolleyes.gif
'Ajde, dobro...

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Korisnika cita ovu temu (1 Gostiju i 0 Anonimnih korisnika)
0 Korisnika:

Tekstovna Verzija Datum i Vreme: 7th September 2010 - 10:03 AM