Jump to content


Nasi recepti u reci i slici


9 replies to this topic

#1 Tashcaa

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Gender:Female

Posted 24 November 2009 - 06:08 PM

U ovoj temi mozete ostavljati slike i recepte :rolleyes:

Moje baklavice

Attached File  SP_A1768.jpg   346.96K   167 downloads

Redja se red kora red mlevenih oraha, moze i malo badema. Stavim da se pece na 200 stepeni 40 minuta, za to vreme spremam sirup od litre vode, 1kg secera i par kolutova limunova. Kada je baklava gotova prelijem je sirupom.

#2 Boki (BeCook)

    Administrator

  • Root Admin
  • PipPipPip
  • 53 posts

Posted 25 November 2009 - 08:08 PM

Odlicna tema, nadam se da ce i drugi pratiti Vas primer :rolleyes:

samo napred!

#3 Tashcaa

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Gender:Female

Posted 29 November 2009 - 10:57 AM

Hvala :angry:

Pica rolat, recept je sa becook.com :rolleyes:

Attached File  SP_A2009.jpg   42.48K   150 downloads Attached File  SP_A2012.jpg   29.68K   139 downloads

#4 Boki (BeCook)

    Administrator

  • Root Admin
  • PipPipPip
  • 53 posts

Posted 29 November 2009 - 11:28 PM

Omogucicemo korisnicima da pored nasih slika gotovog jela i oni budu u mogucnosti da postave svoju sliku.

Tako kad ubacimo tu opciju, pozivam Vas da postavite Vasu sliku :rolleyes:

#5 Guest_ruzica_kuvarica_*

  • Guests

Posted 08 December 2009 - 11:24 AM

Makarome ne Srpski nacin....

Sastojci za preliv:

1 praziluk
kesica mesavine povrca "Balkanska mesavina"
malo ulja
zacin c
so
biber
origano


Sastojci:

Kesica makarona, ili posnih makarona
kecap blagi 200gr
domaci kuvani paradaiz jedna manja solja.


Priprema:

Sipati ulje u serpu i staviti na sporet da se zagreje, iseckati praziluk na kolutove i sipati na vrelo ulje. Prziti praziluk desetak minuta, zatim dodati zacin c po ukusu i solju vode, ostaviti praziluk da se dinsta na tihoj vatri par minuta. Kada se praziluk prodinstao dodati mesavinu povrca, pobiberiti, posoliti, dodati origano sve po ukusu. Ostaviti povrce da se kuva uz povremeno mesanje. U drugu serpu sipamo vodu, malo ulja i soli. Kada voda prokuva dodati makarone. Makarone kuvati desetak minuta dok neomeksaju. Skinuti makarone sa sporeta i procediti ih. Skuvano povrce takodje skinuti sa sporeta. U ciniju sipati kecap i dodati solju paradaiza, sve pomesti, odozgo posuti sa malo origana.
Sipati u tanjir prvo makarone, zatim povrce, zatim odozgo preliti mesavinom kecapa i paradaiza po ukusu.

Uz ovo jelo moze se posluziti rendani kackavalji ili ukoliko se posti dimljeni biljni kackavalj.


Prijatno!!!!!!! :rolleyes:

#6 Tashcaa

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Gender:Female

Posted 10 January 2010 - 01:04 PM

Puz pica. Ako neko hoce mogu ostaviti recept.

Attached File  SP_A2003.jpg   36.28K   154 downloads

I jos jedna slika baklave, za koju sam ostavila recept.

Attached File  SP_A2186.jpg   28.75K   121 downloads

#7 Boki (BeCook)

    Administrator

  • Root Admin
  • PipPipPip
  • 53 posts

Posted 10 January 2010 - 04:20 PM

Slobodno ostavite recept :rolleyes:

Pozdrav!

#8 Tashcaa

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Gender:Female

Posted 02 February 2010 - 04:25 PM

Evo recepta za puz picu. Umesti se testo, standard, brasno, kvasac, malo mleka i jaja. Ostavi se da naraste, oko 30min, razvije se oklagijom (ja podelim na dva dela) u obliku pravugaonika. Testo se maze kecapom, stavi se seckana sunka, narendan sir, mogu i sampinjoni. Uvije se u rolat, duzom stranom, isece se i stavi u pleh, premaze se umucenim zumancetom. Pece se oko 25-30 minuta na 200 stepeni.

Evo nesto novo, rizoto sa piletinom

Attached File  SP_A2210.jpg   13.98K   107 downloads

U serpi na malo ulja prodinstati crni luk, dodati narendanu sargarepu i pilece belo meso seckano na kockice (mogu i sampinjoni, ali ja ovaj put nisam stavila). Zaciniti sa mesavinom zacina, ja stavim dve kasicice i malo persuna, seckani beli luk, ovaj put sam stavila i kasicicu senfa i ima super ukus. Sipati jednu solju pirinca da se malo proprzi, a zatim sipati 2,5 solje vode i dodati jednu kockicu supe. Gotovo je kada sva voda ispari. Ovo je otprilike za 3 osobe.

#9 Guest_ebi_*

  • Guests

Posted 02 February 2010 - 08:49 PM

View PostTashcaa, on Feb 2 2010, 04:25 PM, said:

Evo recepta za puz picu. Umesti se testo, standard, brasno, kvasac, malo mleka i jaja. Ostavi se da naraste, oko 30min, razvije se oklagijom (ja podelim na dva dela) u obliku pravugaonika. Testo se maze kecapom, stavi se seckana sunka, narendan sir, mogu i sampinjoni. Uvije se u rolat, duzom stranom, isece se i stavi u pleh, premaze se umucenim zumancetom. Pece se oko 25-30 minuta na 200 stepeni.

Evo nesto novo, rizoto sa piletinom

Attachment SP_A2210.jpg

U serpi na malo ulja prodinstati crni luk, dodati narendanu sargarepu i pilece belo meso seckano na kockice (mogu i sampinjoni, ali ja ovaj put nisam stavila). Zaciniti sa mesavinom zacina, ja stavim dve kasicice i malo persuna, seckani beli luk, ovaj put sam stavila i kasicicu senfa i ima super ukus. Sipati jednu solju pirinca da se malo proprzi, a zatim sipati 2,5 solje vode i dodati jednu kockicu supe. Gotovo je kada sva voda ispari. Ovo je otprilike za 3 osobe.


#10 bubi

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Gender:Female
  • Location:wien

Posted 16 April 2010 - 09:08 AM

View PostTashcaa, on Nov 29 2009, 12:57 PM, said:

Hvala ;)

Pica rolat, recept je sa becook.com ;)

Attachment SP_A2009.jpg Attachment SP_A2012.jpg
bas danas planiram da ga pravim posto mi dolaze gosti
isproban je i pravljen vec 3 puta
jedan od najboljih recepta sa becooka





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users