IPB

Dobrodošao Gost ( Prijavi Se | Registracija )

Reply to this topicStart new topic
Salate
Tashcaa
post Jan 18 2010, 01:37 PM
Post #1

Newbie
*

Grupa: Members
Registrovan/a: 24-November 09
Korisnik br: 40

Jedna od mojih omiljenih salata Salata sa kikirikijem i piletinom smile.gif

Potrebni sastojci:

- pile
- 150gr kikirikija (pecenog, neslanog, nemasnog)
- 120gr susama
- srednja tegla kiselih krastavaca
- pavlaka
- majonez
- so po potrebi

Nacin pripreme:

Obariti pile i ocistiti ga od kostiju. Iseckati sitno. Peceni kikiriki izdrobiti a susam blago proprziti (bez ulja) da se dobije zlatno-braon boja. Krastavce iseci na kockica. Dodati mesavinu pavlake i majoneza (u jednakim delovima i kolicina po ukusu).

Go to the top of the page

+Quote Post
pcdade
post Jan 26 2010, 08:39 PM
Post #2

Advanced Member

Grupa: Honorable Members
Registrovan/a: 2-June 09
Od: Novi Beograd
Korisnik br: 7

Malo sam konzervativan po pitanju pileće salate. Nekako sam više za onu varijantu sa pečurkama i piletinom, mada nisam baš siguran zašto bi se to jelo uopšte zvalo "salata" kad je to u stavri izvanredna pašteta. Naročito dobro ide na tostu sa malo putera. Tvoja varijanta bar ima krastavce, pa na neki način opravdava naziv "salate". Čuo sam za tu varijantu i ranije, moja ćerka kaže da je odlična, ali ja i dalje pravim samo staru dobru varijantu sa pečurkama:

Recept:

- 0,5 kg pilećeg filea
- 0,5 kg šampinjona
- 100 gr majnoneza
- 100 gr kisele pavlake
- soli, bibera i malo ulja

Treba prodinstati (zajedno) iseckani pileći file, i pečurke. Naravno sve to se dinsta posoljeno i pobibereno. Kad sva voda ispari, samleti na mašini za mlevenje mesa, ili u blenderu. U ohlađenu masu sipati pomešanu pavlaku i majonez. Krajnje jednostavno, a ukus je prekrasan. Često kad punim jaja (šunka, krastavci, žumanca, majonez i peršun) deo belanaca punim sa gorespomenutom smesom. Dobro je kako god okreneš. Mislim da je jedino "tartar biftek" bolja pašteta od gore spomenute, ali on stvarno nije u kategoriji salata, mada i nisam nešto siguran u koju kategoriju bih ga svrstao, pa nek bude "pašteta". Možda će se neko uvrediti, al tako mu je to.

Go to the top of the page

+Quote Post

Fast ReplyReply to this topicStart new topic
1 Korisnika cita ovu temu (1 Gostiju i 0 Anonimnih korisnika)
0 Korisnika:

Tekstovna Verzija Datum i Vreme: 9th September 2010 - 09:24 PM