Proleće mo?e da utiče na ljude na razne načine...ovo kako utiče na mene, istorija jo? nije zabele?ila
Postupak pripreme u slikama. Komentar je gotovo izli?an. Nije da sam ja postao dobar fotograf, nego je postupak krajnje jednostavan. Evo dokaza.
U svaki paradajz treba staviti punu ka?ičicu ?ećera. ?ećer mu daje izvrsnu aromu, jer ubija kiselost paradajza, uostalom kad probate videćete i sami.
umesto obične soli ili vegete (?to je sasvim dobro) koristio sam prvi put u ?ivotu Celerovu so. Ako nju koristite, nećete pogre?iti ali umesto jedne ka?ičice stavite dve pune (a ko voli slanije mo?e i tri). Naime Celerova so je celer u prahu i so, pa je to naravno duplo manje slano nego normalna so.
dok se ne pojavi i CELEROV BIBER
sve to prome?ajte i zalijte uljem da ogrezne. Tako treba i ne pitajte me: da nije previ?e ulja?
napunite paradajze skoro do vrha (tri četvrtine nek budu popunjeni), pirinač će pokupiti svu vodu iz paradajza i nabubriće. Ako ispunite celu ?upljinu do vrha, nakon pečenja u rerni, pirinač bi podigao poklopac od paradajza i virio napolje. Ima i to svog ?arma jer neka od tih zrna se malo zapeku, pa ostanu tvrda i rskava. Probajte na jednom ili dva primerka, pa da vidite kako izgleda. Ja nisam u ovom slučaju, ali često radim jer mi se sviđa uprvo takav.
Vratite poklopce na svaki paradajz, i pravac rerna. 200 C oko jedan sat pečenja. Kad dobije braonkasto zlatastu (čitaj crnu kao na slici) boju smatra se da je paradajz gotov. Svo ono ulje je na dnu tepsije, i ja ga uglavnom bacam. Da je neko drugo jelo u pitanju verovatno bih umakao hleb u njega, ali uz ove paradajze ne ide hleb. Punjena jaja im pa?u. To je dobra kombinacija dva hladna predjela. Prilično su dekorativna pa je lepo kad ih stavite i kao ukrasni prilog. Uz karađorđevu ?niclu bi se sasvim lepo slagao. Ja ga namerno nisam stavio ... zato ?to sam gladan, nervozan...i zato ?to se sutra radi...i ba? mi je ćef da vas nerviram.
Priznajem, la?em ko pas, istina je da smo karađorđeve pojeili, pa paradajz nemam uz ?ta da stavim