Jump to content


Jagnjeci but u pivu


  • You cannot reply to this topic
No replies to this topic

#1 Kapija

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 09 April 2010 - 06:36 PM

Pre svega srdacan pozdrav svima i cestitke na ovoj lepoj web stranici.
Evo recepta za "moj" (moje zaove ;) ) nacin spremanja jagnjetine:

Celi jagnjeci but
100 grama suve slanine
5-6 cena belog luka
2 lista lorbera
3 dl piva
krompir

Posoliti but sa svih strana pa ga spustiti u posudu za pecenje sa poklopcem. Najbolji je glineni djuvecar, ali moze da posluzi i bilo koja vatrostalna posuda.
Okolo poredjati cena belog luka, slaninu isecenu na vece kocke, lorber, zaliti pivom, poklopiti i peci na 175 stepeni oko 3 sata. dva-tri puta otvoriti i preliti saftom. Kad meso postane mekano, izvaditi but iz posude, u saft staviti nekoliko celih oguljenih krompira i vratiti da se krompir ispece. U medjuvremenu iseci meso. Kad je sve gotovo, posluziti uz pogacu i zelenu salatu.





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users